Stappenplan kopen

Een nieuwbouwwoning kopen: waar moet je aan denken?

1. De start verkoop: inschrijven voor een droomwoning

De verkoop start online. Tijdens de online start verkoop presenteren we de woningen en bijbehorende prijzen. Jouw droomwoning gevonden? Dan kan je je online inschrijven. Als de inschrijfperiode afloopt en alle formulieren binnen zijn, vindt de toewijzing van de woningen plaats.

2. Een persoonlijk intakegesprek

Heb je een woning toegewezen gekregen? Dan nodigt de verkoopmedewerker jou uit voor een persoonlijk gesprek. Je bespreekt jouw woonwensen en krijgt alle informatie over het project en jouw toegewezen woning. Nog steeds geïnteresseerd? Dan krijg je een ‘optie’ op een woning.

3. Beslissen: is dit jouw droomwoning?

Als je zeker weet dat dit jouw droomwoning is, gaan we over tot het tekenen van de koop-/aannemingsovereenkomst (KAO). Je kan ervoor kiezen om deze thuis op de bank te ondertekenen of tijdens een afspraak.

4. Het woonwensengesprek: breng al jouw wensen in kaart

Na het tekenen van de KAO wordt contact met je opgenomen voor een woonwensengesprek. Hier inventariseren wij jouw woonwensen, kijken we samen naar de mogelijkheden en nemen we het bouwproces door.

5. De keuken, badkamer en het toilet uitzoeken

Afhankelijk van jouw smaak kies je voor je droomwoning een keuken, badkamer en toilet. Om dit uit te zoeken, bezoek je een van de geselecteerde showrooms. Ga je liever naar een eigen leverancier, dan kan dat natuurlijk ook.

6. Financiering regelen & naar de notaris

Zodra aan bijna alle opschortende voorwaarden is voldaan, informeren wij je over de ‘ingangsdatum voorbehoud financiering’. In deze periode dien je je financiering in orde te maken. Na het transport bij de notaris ben je eigenaar van de grond.

7. Start bouw

We gaan starten met de bouw als aan alle opschortende voorwaarden is voldaan. Dit is een feestelijk moment waar wij even bij stilstaan. Een moment waarop je ook je nieuw buren kan ontmoeten.

8. Een bezoek aan de bouwplaats

We kunnen ons goed voorstellen dat je de voortgang van de bouw van jouw woning graag met eigen ogen ziet. Daarom organiseren we gedurende de bouw speciale kijkmomenten op de bouwplaats. Onze medewerkers zorgen voor een veilig rondleiding.

9. De inmeetdag

De exacte maten voor o.a. vloeren gordijnen kan je opmeten op de inmeetdag. Je kan hiervoor ook een specialist meenemen.

10. De schouw: controleren van jouw droomwoning

Voor de daadwerkelijke oplevering krijg je de gelegenheid om je woning te controleren en te bekijken of alles juist is uitgevoerd. Kom je zaken tegen die niet kloppen? Geef deze aan ons door, zodat we dit kunnen oplossen voor we de woning opleveren.

11. De oplevering: je krijgt de sleutel!

Hoera! De woning is klaar en je krijgt de sleutel. Op deze dag loop je samen met de opzichter door jouw woning en check je of alle werkzaamheden volgens afspraak zijn afgerond. Eventuele gebreken worden opgenomen in het proces verbaal van oplevering.

12. Wonen en klantenservice

Tijd om van je woning een thuis te maken! Je woning kan naar eigen smaak worden afgewerkt en ingericht. Heb je vragen of opmerkingen? Dan staat het klantenservice team voor je klaar. Drie maanden na oplevering komt een team langs om de laatste punten op de i te zetten.