UNIEKE PLEK
IN OUD-LOOSDRECHT

In Porseleinhaven woon je aan het water, in het nieuwe dorpscentrum van Oud-Loosdrecht. Wonen en recreëren komen op een unieke manier samen. Waar vroeger een porseleinfabriek stond, kun je nu exclusief wonen. In een appartement, pakhuis of herenhuis.

Midden in de natuur

Oud-Loosdrecht ligt midden in de natuur. De ultieme plek om te ontspannen en te genieten van de rust en ruimte om je heen. Waar je kijkt zie je water, maar ook Hollandse dijken en weidse weilanden met grazend vee. Typisch dorps, maar met alle voorzieningen in de buurt. Je strijkt gemakkelijk neer op een van de fijne terrassen aan het water of een van de kleine strandjes in de buurt. Doordat Loosdrecht een geliefd recreatiegebied is in de zomer, is er volop horeca aanwezig. Hier geniet je als bewoner het hele jaar van…

porseleinhaven-loosdrecht

Video 

De dynamiek van Porseleinhaven

De Haven Club

Centraal in Porseleinhaven zit De Haven Club, een bar – brasserie met een groot terras wat zorgt voor een prettige dynamiek in het nieuwe dorpscentrum. Een heerlijke plek voor bewoners, maar ook voor bezoekers van het natuurgebied. Voor een kop koffie en lunch of om ’s avonds lekker te borrelen en uitgebreid te dineren. Aan en rondom Porseleinhaven is er ook ruimte voor winkels.

Amsterdam en Utrecht

En heb je zin in de drukte van de stad, dan sta je binnen 20 minuten in Amsterdam of hartje Utrecht. Daarvoor heb je niet per se de auto nodig. Naar verwachting brengt een snelbus je vanaf komend najaar rechtstreeks naar de Zuidas in Amsterdam.

porseleinhaven-loosdrecht

Jachthavens in de buurt

Porseleinhaven heeft geen permanente aanlegsteiger. Je kunt de boot wel aanleggen, maar maximaal voor 48 uur. Je gezin kan dus instappen voor de deur en vlak voordat je gaat varen, kun je je mand met eten aan boord leggen. Er zijn diverse jachthavens in Oud-Loosdrecht, op loop- en op fietsafstand. Als je een woning koopt in Porseleinhaven en gegevens nodig hebt van jachthavens, dan kunnen we je daar uiteraard bij helpen.

Manufactuur Oud-Loosdrecht

Op de plek van Porseleinhaven stond aan het einde van de 18de eeuw een porseleinfabriek. Deze had als doel om ongeschoolden een opleiding en inkomen te geven. En… er kwamen pareltjes uit de fabriek! Porselein uit de Manufactuur Oud-Loosdrecht is zelfs te vinden in het Rijksmuseum. De architectuur van Porseleinhaven doet de geschiedenis eer aan. Geen strakke architectuur, maar een fraaie afwisseling in vorm, hoogte en kleur. Vanuit de verte doet het denken aan historische grachtenpanden.

Hotspots Oud-Loosdrecht

Heb je vragen over Porseleinhaven? Stuur dan een mail naar [email protected]. Je kunt ook bellen met Gerda Kosmeier via 06-55767373 of vul het onderstaande formulier in en we sturen alle informatie, zoals de brochure en de prijslijst, naar je toe.
Selecteer...

Waarom aanmelden?

  • Altijd op de hoogte van recente ontwikkelingen en events
  • Nuttige informatie rondom het kopen van een nieuwbouwwoning

Wil je precies weten hoe wij met je gegevens omgaan?
Dat lees je in ons privacy statement.