Een uniek stukje Nederland Met uitzicht over de Loosdrechtse Plassen en de Vuntusplas

Nieuwe Hart van Oud-Loosdrecht

De Porseleinhaven wordt het nieuwe dorpscentrum van Oud-Loosdrecht. Op deze prachtige plek bouwen we appartementen, pakhuizen en ruimte voor winkels, horeca en aan huis gebonden beroepen. Het is gelegen aan het water met uitzicht over de Loosdrechtse Plassen en de Vuntusplas.

 

Een uniek stukje Nederland!

Porseleinhaven beeldmerk

Een plek om te genieten

De Porseleinhaven is niet alleen een plek om te wonen, het wordt ook een fijne plek om te recreëren, te ontspannen en te genieten. We streven naar een uiteenlopend aanbod aan horeca, recreatie en winkels. Voor bewoners van Oud-Loosdrecht en voor dagjesmensen. Kwaliteit en diversiteit staan voorop.

Over Porseleinhaven

Het verhaal achter de naam

Het nieuwe dorpscentrum van Oud-Loosdrecht heeft een rijke historie. Waar nu de Porseleinhaven wordt gebouwd, stond vroeger een porseleinfabriek. Stukken uit deze fabriek zijn onder meer te zien in het Rijksmuseum en Kasteel-Museum Sypesteyn

porseleinhaven-loosdrecht

“In de verte doet de vormgeving van de panden denken aan die van historische grachtenpanden. Dat wil zeggen: de panden zijn niet strak en eenvormig, maar afwisselend en karakteristiek.”

— Jos van Eldonk
Architect Porseleinhaven

Natuur vlakbij de hoofdstad

De schilderachtige ligging van Oud-Loosdrecht, omringd door water en natuur en op circa 30 minuten rijden vanaf Amsterdam en Utrecht. Het stadscentrum van Hilversum is op slechts 10 minuten afstand met vele gezellige restaurants en mooie winkels.

Een natuurdocumentaire

Het is bijna alsof u rondloopt in een natuurdocumentaire. De Porseleinhaven wordt het middelpunt van gezelligheid in ieder seizoen. Uiteraard bekend om de watersport, maar het gebied biedt ook rust en stilte. In de Vuntus en Breukeleveense Plas leven veel waterplanten en vogels. Een walhalla voor wandelaars, fietsers en kanoërs die van natuur houden.

Ontdek zelf de plassen

Zo ontdekt u zelf de plassen vanaf een zeilboot, sloep, en boot. Tussendoor gezellige ergens lunchen of een hapje eten aan het einde van de dag? Er zijn diverse gezellige restaurantjes met aanlegplaatsen! In de zomer is er ook voor wandel- en fietsliefhebbers genoeg te doen. Ook is het mogelijk om een ligplaats in de buurt van de Porseleinhaven te hebben.

Natuur

U heeft hier alle natuurschoon onder handbereik. Aan de ene kant de koeien, aan de andere kant de bossen, weer verderop de heide en natuurlijk een heleboel water. De Loosdrechtse Plassen zijn heel bijzonder en geliefd. Op de Loosdrechtse Plassen zit u midden in de natuur. En dat op slechts 30 minuten afstand van de hoofdstad!

Ligging

Interesse in het laatste pakhuis?
Neem contact op met Gerda Kosmeier via 06 – 55 76 73 73 of een van de andere makelaars.
Je kunt ook onderstaand formulier gebruiken.
Dan houden we je ook meteen op de hoogte van het laatste nieuws.

Wil je precies weten hoe wij met jouw gegevens omgaan?
Dat lees je in ons privacy statement.