Bewoners aan het woord: Melanie en Michel

Bewoners aan het woord: Melanie en Michel

Voor Melanie en Michel was de keuze voor een woning in Porseleinhaven bijna vanzelfsprekend. Toch ging er een hele zoektocht aan vooraf voordat ze daadwerkelijk een woning kochten. Een gesprek met Melanie over water, vakantiegevoel en de vergelijking met Miami.

 

Melanie, je bent onlangs verhuisd van de VS naar Nederland. Wat bracht jullie tot elkaar?

“De liefde”, is het verkorte antwoord. “Een jaar geleden ben ik van Miami naar Laren verhuisd. Ik woon daar nu samen met Michel. In april dit jaar zijn we verloofd en volgend jaar gaan we trouwen. Mijn dochter van 23 woont nog in Miami. Michel heeft twee dochters van 14 en 16. We hebben meer dan drie jaar gedatet en gereisd tussen de VS en Nederland. Na twee jaar bedachten we dat het beter was als we zouden gaan samenwonen. Ik kwam naar Nederland, omdat ik flexibeler ben met m’n werk en omdat mijn dochter al volwassen is.”

 

Waarom kozen jullie voor een nieuwe woning in Loosdrecht?

“Michel had voordat ik naar Nederland kwam al ideeën om in Loosdrecht te gaan wonen. Hij liet me de plannen zien en we waren eigenlijk gelijk verliefd. Toch hebben we ook overwogen om naar Amsterdam te verhuizen, maar de beschikbare woningen voldeden niet echt aan onze wensen. In eerste instantie kwamen we niet in aanmerking voor een woning in Porseleinhaven. Toen zijn we weer verder gaan zoeken, maar we vonden nog steeds niet wat we wilden. Bij een nieuwe open dag waren er wat zaken in het plan gewijzigd en hebben we snel gehandeld. Uiteindelijk hebben we Pakhuis 9 gekocht.”

 

Waarom die vergelijking met Miami?

“In Miami woonde ik aan de Intracoastal Waterway. Dat is een soort kanaal vlakbij de oceaan. Ik hou van het water, het uitzicht en de bootjes die de hele dag door voorbij komen varen. Het geeft me het ultieme vakantiegevoel. In Miami werkte en leefde ik merendeel van de tijd op m’n balkon. Ik genoot ervan. Dat gevoel en het uitzicht op het water, dat wilde ik ook heel graag in Nederland. Michel houdt ook van het water. Hij vaart graag en heeft altijd al van een plek aan het water gedroomd. Onze twee werelden komen nu samen in Porseleinhaven. Het uitzicht is ‘just perfect’ en we hebben een haven voor de deur.

 

Wat waren nog meer redenen om voor Porseleinhaven te kiezen?

“Naast de aansprekende architectuur is de ligging voor ons ook heel belangrijk. Het is centraal in Nederland en op korte afstand van Amsterdam. Toen we er samen gingen kijken vonden we de sfeer in de omgeving heel gemoedelijk. De omliggende natuur is prachtig en het geluid van het water geeft ons rust. We houden ook van een beetje reuring om ons heen met terrasjes, pleziervaart en genietende mensen. Dat draagt ook bij aan het vakantiegevoel wat we voor ogen hebben. En buiten dat vinden we het voor onszelf een hele goede investering.”

 

Zijn jullie al met het nieuwe huis bezig?

“Jazeker, al duurt het nog wel even voordat we kunnen verhuizen. We zijn ons aan het oriënteren op keukens, badkamers en de inrichting van het huis. Onze stijl van wonen gaat in Loosdrecht bij elkaar komen. Het liefst zouden we er morgen al willen wonen, maar het is ook fijn dat we de tijd hebben om goed te kijken wat bij ons past. De woning is ook ‘connected’ en dat vinden we een leuke bijkomstigheid. Als we er niet zijn, dan kunnen we het huis straks op afstand ‘besturen’.

 

Waarom zou je andere mensen Porseleinhaven willen aanraden?

“Omdat wij er ook gaan wonen”, zegt Melanie met een lach. “Het is gewoon een mooi project in een prachtige omgeving. Lekker knus. Het geeft je een gevoel van vrijheid. Niet alleen in het huis, maar ook aan het water. Je pakt er een watertaxi en kunt overal naartoe. Je kunt er fietsen en er is genoeg te doen. Leuke restaurantjes zitten letterlijk om de hoek. Je kunt hier met een gerust hart familie of vrienden uitnodigen.”