De Haven Club nadert opening

De Haven Club in Porseleinhaven nadert opening

Dit voorjaar opent in Porseleinhaven de nieuwe bar en brasserie ‘De Haven Club’ van ondernemer Michiel Repko (45). Zo’n vijftien jaar lang zat hij op het vinkentouw om op deze plek een nieuwe horecazaak te starten. Nu is het bijna zover. Zes vragen aan Michiel over de nieuwe Haven Club.

 

Is De Haven Club je eerste restaurant?

“Nee, dit wordt mijn derde zaak. De liefde voor de horeca startte al op m’n vijftiende. Ik heb altijd affiniteit gehad met eten, drinken en gezelligheid. Elf jaar lang heb ik Brasserie Kompas gehad, een bekend restaurant hier in de regio. Daarna ben ik met De Haven Club een soort ‘try-out’ begonnen in het voormalige pand van de Veilige Haven in Loosdrecht. Een leerzame periode, waarvan ik de do’s en dont’s nu meeneem naar de Porseleinhaven.”

 

Wat wordt De Haven Club voor een zaak?

“Het wordt een brasserie met een ontmoetingsfunctie. Je kunt hier straks terecht voor een kop koffie met gebak, maar ook voor een heerlijke borrel met vrienden, een gesprek aan de bar of een klein gerecht. We hebben de formule aangepast op de passantenhaven waar veel mensen komen en gaan. Ook zitten we met het terras en het plein aan de hoofdweg waar veel fietsers en wandelaars langskomen. Al deze mensen hebben verschillende wensen. De één wil een wijntje drinken op het terras, de ander wil met familie lekker een hapje eten in de avondzon. Ik wil al deze mensen graag mooie momenten bezorgen. Dat is waar ik het voor doe.”

 

Heb je nog iets speciaals in gedachten voor je gasten?

“Jazeker. De eyecatcher wordt een 1,5 meter brede rotisserie. Een soort vuurwand waar we kippetjes en wild kunnen grillen. Vanuit de zaak kijk je op de open keuken en de rotisserie. Het water loopt je al in de mond als je aan tafel zit. Ik heb hier echt hoge verwachtingen van. Verder behouden we de uitgebreide vis- en vleesplanken als voorgerecht of bij de borrel. Daar waren mensen erg van gecharmeerd.”

 


Je zit nu middenin de voorbereidingen, hoe staat het ervoor?

“Afgelopen maanden hebben we het concept verder uitgewerkt. Nu ben ik vooral met leveranciers in gesprek voor de keuken, de inrichting en het meubilair. Het is super leerzaam, want bij nieuwbouw begin je met niks. Ik heb het concept, binnen de contouren van het pand, helemaal naar mijn eigen hand kunnen zetten. Hopelijk zien mensen mijn ideeën terug als we in het voorjaar opengaan.”

 

Waar komt je enthousiasme voor deze plek vandaan?

“Ik ben geboren en getogen in Loosdrecht en woon er nog steeds. Vijftien jaar geleden ben ik aangesloten bij een projectgroep om samen met de gemeente na te denken over een nieuw dorpscentrum in Loosdrecht. Ik ben altijd betrokken gebleven en had toen al oog voor de plek waar De Haven Club nu komt. Een mooie zichtlocatie aan de weg met terras langs de nieuwe brug over het Horregat, waar bootjes van de Porseleinhaven naar de Vuntusplas te varen.”

 

Wat maakt Loosdrecht zo’n geliefde plek?

“Het water. Dat is echt magisch. Het is nooit hetzelfde en zorgt altijd voor verrassingen. Verder is Loosdrecht een knus en gezellig dorp. Vanuit hier pak je een bootje en kun je het water op. Je ervaart hier het gevoel van vrijheid in het groen hart van Nederland. Hilversum, Amsterdam en Utrecht liggen binnen 20 minuten rijden afstand, terwijl je hier in een oase van rust woont. Zelf heb ik trouwens geen boot. Daar heb ik geen tijd voor helaas. Bij goed weer moet er gewerkt worden!”

Wist je dat?

Na de zomer de verkoop start van de appartementen en de herenhuizen in de volgende fase van Porseleinhaven.

porseleinhaven-loosdrecht

Als eerste op de hoogte?

Wil je als eerste op de hoogte zijn van nieuw aanbod, events, nieuwe blogs en andere fijne updates? Schrijf je dan in voor de Porseleinhaven nieuwsbrief en we zorgen dat je als eerste op de hoogte bent.